Procesmanagement

Business Process Management (BPM)

Business Process Management (BPM)

Business Process Management als ruggengraat van uw organisatie

Business Process Management (BPM) oftewel het managen van de bedrijfsprocessen, is een activiteit die steeds vaker als taak wordt ingezet in het streven om efficiënter te werken. Om medewerkers bewust maken van hun waarde in de keten is het belangrijk om bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Door het visualiseren ontstaat transparantie en krijgt men inzicht in taken en rollen en creëert men waardevolle informatie die de basis kunnen vormen voor verandering en optimalisatie.

De specialisten van FourICT hebben jarenlange ervaring op dit gebied en zijn betrokken geweest bij een keur van werkzaamheden. Van het realiseren van een blauwdruk t.b.v. de operationele bedrijfsprocessen, process mapping en het inzetten van Business Rules tot het toepassen van Riskmanagement m.b.t. de inzet van een BPMS (Business Process Management Suite (of Software)).

Procesoptimalisatie

Focus, Analyse, Development en Execute

Een veranderende wereld vraagt vaak om een hoog anticiperend vermogen van het management. Het optimaliseren van processen is dan ook een continu proces waarbij men op basis van feiten kan sturen. Met onze FADE® aanpak nemen we u graag mee in een optimalisatie proces waarbij er wordt gekeken naar alle facetten, van logische acties, eventuele risico’s tot aan de mensen die een rol spelen in het proces. Het is die combinatie die ons succesvol maakt omdat wij van mening zijn dat vroeger echt niet alles beter was.

We streven daarbij naar een flexibel proces dat voldoet aan de hedendaagse criteria die gelden voor de werkzaamheden en het eindresultaat. Denk daarbij aan de eisen die gesteld kunnen worden vanuit het Riskmanagement, Compliance Management en/of Security Management. In dat kader ondersteunen wij u graag bij het verbeteren van doorlooptijden van uw diensten en producten, het automatiseren van manuele taken, het verzorgen van effectieve rapportages en dashboards of het inzichtelijk maken van Process Waste (uitval).

Procesoptimalisatie
iBPMS met AuraPortal

iBPMS met AuraPortal

AuraPortal is één van de beste bewaarde geheimen binnen de iBPMS markt. (Gartner, 2015)

Het onderdeel Business Process Management (BPM) vormt een belangrijk onderdeel binnen het Digital Transformation platform. Het vormt de brug tussen de business en IT. Het werkgebied van BPM is omvangrijk omdat het managen van bedrijfsprocessen veel facetten en uitdagingen kent. Maar hoe zorg je ervoor dat de strategie van een bedrijf wordt vertaald naar werkzame en vooral efficiënte processen die begrepen worden op de werkvloer? Hoe betrek je mensen in dit proces, maak je hen bewust van hun toegevoegde waarde en hoe bewaak je al deze facetten. Het is deze selectie die aangeeft dat de oplossing gezocht moet worden in een combinatie van transparante processen en flexibele technologie die het mogelijk maakt om snel te anticiperen op veranderingen.

Vanuit FourICT bieden we de hiervoor beschreven combinatie met de kennis van onze procesconsultants en de technologie van AuraPortal. AuraPortal is een krachtig iBPMS platform dat kleinschalig inzetbaar is en alle stappen van een proces live cycli (modeling, execute, monitoring, optimization) ondersteunt. Groot voordeel van het werken met AuraPortal is dat er geen primaire IT kennis nodig is. Daarmee ondersteunen we het principe dat de business bepalend moet zijn met een faciliterende rol voor IT. Ook de mogelijkheden om AuraPortal te gebruiken in een veilige Cloud omgeving sluit goed aan op dit principe.

Zeker niet onbelangrijk om te melden is dat AuraPortal door Gartner is gepositioneerd in het Magic Quadrant met de titel “most Innovatie iBPMS solution” en van Microsoft de titel heeft gekregen van “Best iBPMS Cloud solution”. Onderstaande impressie geeft u een eerste indruk over de wijze waarop AuraPortal Helium wordt ingezet.

How to solve business organization problems 3 minutes en AuraPortal - BPM Processes | Intelligent Analysis | Social | Mobile | Cloud

Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie (PDF):
Algemene informatie over iBPMS AuraPortal
Informatie over Big Data
Informatie over Customer Journey
Informatie over Digitale Transformatie

Koppelingen

In een sneltreinvaart systemen koppelen

Een netwerk van activiteiten en systemen kunnen slechts tot stand komen wanneer deze verbonden zijn. Systemen worden veelal verbonden met elkaar, middels interfaces. Een interface zet informatie van het ene systeem om in begrijpelijke en herkenbare informatie naar een ander systeem. Zo kunt u bijvoorbeeld uw mail client laten communiceren met uw CRM software en logistieke software om uw klanten op de hoogte te brengen van een bestelling (orderstatus).

FourICT heeft ruime ervaring met het koppelen van systemen, waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van webservices, SOAP services en API-koppelingen. Zo is FourICT gecertificeerd partner van AFAS op het gebied van Connectoren. Connectoren zijn de koppelingen om data uit te wisselen met AFAS software. U kunt bij ons terecht voor alle soorten Connectoren, of deze nu worden aangeroepen via SOAPUI, SOAP of Commandline Utility. Per project kijken we naar de beste oplossing voor u.

Koppelingen